Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Erfsingels zijn beeldbepalende elementen binnen het landschap van Flevoland. Landschapsbeheer Flevoland zet zich al jaren in voor de aanleg en herstel van erfsingels, ook vanwege hun belang voor de natuur. Mede hierdoor zijn de cultuurhistorische- en landschappelijke waarden van deze “groene eilanden” behouden gebleven en versterkt. Naast cultuurhistorie en landschappelijke kwaliteit biedt een goed ingerichte en onderhouden singel nest- en schuilmogelijkheden aan een breed scala van soorten zoals insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren. Bewoners in heel Flevoland kunnen nu weer subsidie krijgen voor de aanleg en herstel van deze erfsingels.

Subsidie voor erfsingels in Flevoland
Woont u op een (voormalig) boerenerf in Flevoland? En kan uw erfsingel wel wat hulp gebruiken? Dan kunt u daar nu advies en subsidie voor krijgen. In navolging van de Noordoostpolder kunnen nu ook eigenaren van boerenerven uit de rest van Flevoland aanspraak maken op de regeling. U kunt daarvoor bij Landschapsbeheer Flevoland een aanvraag indienen. Ook als op uw erf een (stuk) erfsingel helemaal ontbreekt, kunt u meedoen.

Waarvoor kunt u subsidie krijgen?
Een deskundige komt naar u toe voor een advies. Daarnaast krijgt u de kosten vergoed die u maakt voor de aanschaf van nieuwe bomen en struiken tot maximaal € 500,- (incl. BTW). De kosten die u maakt voor het planten en/of kappen van bomen en struiken vallen niet onder de subsidie. Hier kunt u alle voorwaarden voor deelname aan de subsidieregeling lezen.

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden bij Rudy Brummelman  via 06-27437823 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.eu logo met tekst