Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Afgelopen zaterdag gingen 17 teams de strijd aan om de nationale titel ‘maaien met de zeis’. Onder veel belangstelling van het toegestroomde publiek streden zij op de Boer’n dag in Elspeet om de gouden strekel én de eer. De finale was een noordelijk onderonsje. In de zeer spannende finale versloeg het herenteam uit Groningen nipt de twee sterke teams uit Friesland. De Flevolandse heren gingen met een mooie 4e plaats naar huis.

“Het is natuurlijk altijd jammer dat je nét niet de finale haalt” vertelt één van de maaiers. “Maar we zijn een stuk verder gekomen dan vorig jaar, toen stonden we niet eens in de halve finale. Dus we gaan deze opgaande lijn volgend jaar gewoon proberen vast te houden” voegt hij er optimistisch aan toe.  
Het Flevolandse damesteam wist de halve finale niet te bereiken. Het damesteam had dat ook niet verwacht. “Er deden dit jaar helaas maar 2 damesteams mee, dus er was niet een echte damesfinale. En tegen de betere herenteams redden we het gewoon niet” legt een van de dames uit.

p1040431 largeHet enthousiasme van alle deelnemers was weer groot. Ze stralen liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit. Ook steeds meer jonge mensen pakken weer de zeis. Daardoor doen er ieder jaar ook een aantal jongere deelnemers aan het NK mee.
De jury was weer lovend over het niveau van maaien dit jaar. ”De deelnemers maaien stuk voor stuk goed, daarom kijken we voor het toekennen van punten ook hoe het team als geheel maait. Zijn de bewegingen synchroon, wordt er op hetzelfde moment gestrekeld?”
Het gras stond er ondanks de warme en droge zomer goed bij, dankzij de inspanning van diverse Elspeetse vrijwilligers die tijdig voor beregening hebben gezorgd. Kortom, het NK in Elspeet was weer een mooie promotie voor het maaien met de zeis. Landschapsbeheer Flevoland organiseerde, samen met twee collega organisaties, dit NK ‘maaien met de zeis’ voor de achtste keer.

Op maaienmetdezeis.nl vindt u alle informatie over de cursussen maaien, die door Landschapsbeheer in de verschillende provincies wordt georganiseerd en algemene informatie over het maaien met de zeis.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, Lodewijk van Kemenade  0320-294939