Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

In Flevoland staat nu van alles in bloei. Ga daarom deze maand eens wandelen door een boomgaard of tussen de bloeiende tulpenvelden. Kies een Kuierlattenpad door een bloeiende boomgaard en maak kennis met de gastvrije telers. Of wandel een pad in de Noordoostpolder dat langs bollenvelden voert. Wacht niet te lang, de bloeiperiode is maar kort. Hier vindt u alle informatie over de paden, interactieve routes en kaartjes. Of kijk op www.opdekuierlatten.nl.

Bloeiende boomgaarden
Een aanrader is bijvoorbeeld het Boomgaardpad, als u toerend langs de tulpenroute even de benen wilt strekken. U kunt er via een interactieve routebeschrijving dwars door de fruittuin wandelen. De wandeling van ca. drie kilometer door deze boomgaard is in alle seizoenen zeer de moeite waard. Nu in de lente ontluikt alles, is de prachtige bloesem en bloei te aanschouwen en biedt de gaard soms een idyllisch plaatje als er bij nachtvorst wordt 'beregend'.
De tulpenroute rond Dronten voert u vlak langs het Pruimenpotpad. In deze boomgaard vindt u afwisselend appelbomen, walnootbomen en vooral veel pruimenbomen. Terug op het erf kunt u van alles kopen. Niet te versmaden zijn de huisgemaakte producten, zoals chutney, jam, sap en walnotenolie. Dat betekent thuis nog nagenieten van uw bezoek aan de Pruimenpot.

Wandelen door de tulpenvelden
Het tulpenfestival lokt in april en mei veel bezoekers naar de Noordoostpolder. De Tulpenroute loopt langs het Ketelzwerfpad bij Nagele. Stap daar eens even uit en dwaal over dit ‘kunstzinnige’ pad tussen de tulpenvelden en over de dijk langs het water. Het is zeker de moeite waard: hier worden landbouw, natuur, kunst en cultuur op een nieuwe manier met elkaar te verweven.