Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Vanaf nu zullen de leerlingen van basisschool de Planthof in Emmeloord vaker buiten les krijgen. Vandaag hebben de kinderen, samen met een aantal ouders de takken van de omgezaagde speelboom omgetoverd in een prachtige takkenril. De kinderen hopen dat daardoor allerlei dieren bij hen op het schoolplein komen wonen.

 Later werd met vereende krachten op het grasveld achter de school een start gemaakt met het buitenlokaal, nu nog met liggende boomstammen. De leerlingen hebben het lokaal direct uitgetest. Naast dit lokaal gaan de kinderen binnenkort ook een bloemenlint zaaien. De bloemen gaan vast veel insecten aantrekken, die in de toekomst in het insectenhotel, dat tegen de zonnige zuidmuur wordt geplaatst, kunnen wonen. Plannen genoeg nog.

De school doet mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland basisschoolleerlingen ook tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen, om te leren, om te bewegen, om te spelen, maar bovenal om hen te betrekken bij het groen in hun omgeving. Vandaag is dat al prima gelukt.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordoostpolder.