Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Op zaterdag 9 maart kan iedereen zijn of haar eigen fruitboom of bessenstruik herplanten in het voedselbos in Emmeloord.

Veel mensen gaan nu in het voorjaar nieuwe plannen maken voor hun tuin. En een nieuw plan betekent vaak ook nieuwe planten. Oude struiken die te groot zijn worden dan opgeruimd en verdwijnen bij het GFT. En dat is best zonde. Fruitbomen en bessenstruiken kunnen nu een tweede plek krijgen. U kunt ze komen herplanten in het nieuwe voedselbos in Emmeloord. Daar bent u van harte welkom op zaterdag 9 maart tussen 9.00 en 15.00 uur. De vrijwilligers staan de hele dag klaar om een nieuwe groeiplek voor uw struik aan te wijzen. Mocht u die dag niet kunnen, dan is er nog een extra mogelijkheid om uw planten te herplanten op maandagochtend 11 maart van 9.00 uur tot 12.00 uur en op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart.


Heeft u veel geschikt plantgoed wat u zelf niet kunt planten? Dan kunt u contact opnemen met Margriet Brouwer 06-29117367. Zij overlegt graag met u over een geschikt (ander) moment. Wilt u meer weten over ons voedselbosproject? We houden op donderdag 7 maart om 19.30u een informatieavond in het IVN gebouw aan de Sportlaan in Emmeloord.

Vrijwilliger worden?
Om een voedselbos te ontwikkelen moet veel werk verzet worden. Klussen als takken opruimen, paden aanleggen, bomen en struiken planten en ook onderhoudswerkzaamheden. Vindt u het leuk om buiten in de natuur aan het werk te gaan? Komt u dan ook op zaterdag 9 maart eens een kijkje nemen in het voedselbos.

De volgende klusdagen zijn gepland:
Zaterdag 9 maart, vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart (NLDoet). Van 9.00 uur tot 15.00 uur bent u van harte welkom om mee te helpen bij het uitvoeren van de verschillende werkzaamheden. De lunch is geregeld. Verzamelen bij het IVN gebouw aan de Sportlaan 48 Emmeloord.

Voor meer informatie en opgave voor de klusdagen kunt u contact opnemen met Margriet Brouwer, Landschapsbeheer Flevoland 0320-294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

C:\Users\MARJOL~1.LAN\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.png 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Brouwer, Landschapsbeheer Flevoland 0320-294939/06-29117367 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.