Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Na de kick-off van het Oral History project in september hebben zich reeds 13 personen aangemeld voor het afnemen van interviews, allen wonende in Zeewolde. Dit is een fantastisch mooie start van het project! Desondanks zijn we nog steeds op zoek naar personen die interviews willen afnemen. Streven is een groep vrijwilligers van tenminste 17 personen samen te kunnen stellen. Weet of kent u nog een geschikte kandidaat? Wij horen het graag!

Landschapsbeheer zoekt vrijwilligers die minimaal drie interviews willen houden met personen die een interessant verhaal te vertellen hebben over de periode 1968 – 1990. Het interview moet vervolgens op de computer worden uitgewerkt. Naast interviewers is Landschapsbeheer ook nog op zoek naar eindredactievrijwilligers. De taak van een eindredacteur bestaat uit het kiezen van de meest interessante fragmenten uit de interviews en het verwerken van deze fragmenten tot teksten die gepubliceerd kunnen worden. Landschapsbeheer geeft algemene begeleiding, apparatuur in bruikleen en cursussen in interviewtechniek en geschiedenis van Flevoland.                                

Werktijden
U bent vrij om uw eigen tijd in te delen. Personen afkomstig uit de gemeente Zeewolde hebben de voorkeur.

Startbijeenkomst
Donderdagavond 10 januari organiseert Landschapsbeheer een startbijeenkomst voor alle Oral History-vrijwilligers. Onderwerpen die tijdens deze bijeenkomst aan bod komen zijn het doel, organisatie, planning en het beoogde eindresultaat van het project. 

Oral History cursus interviewen
Om alle interviewers optimaal voor te bereiden op de af te nemen interviews, wordt er eind januari (donderdag 24 of vrijdag 25 januari en op donderdag 31 januari of vrijdag 1 februari) een tweedaagse cursus interviewen gegeven. De cursus zal gegeven worden door Annegriet Wietsma. Zij is documentaire- regisseur, producent, schrijver en trainer Oral History interviewtechniek. Zij maakt documentaires voor filmhuizen en televisie (o.a. de serie “Vrouw op Mars”) en voorlichtings- en bedrijfsfilms. Verder schrijft ze boeken met sociaal-maatschappelijke en historische onderwerpen en artikelen.

Meer info
Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te doen, als interviewer of als eindredactievrijwilliger, dan kunt u een mail sturen naar Rudy Brummelman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk hier voor meer info over Oral History.

format logo leader en npl