Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Subsidie voor erfsingels in Noordoostpolder

Woont u op een erf in de Noordoostpolder? En kan uw erfsingel wel wat hulp gebruiken? Dan kunt u daar nu advies en subsidie voor krijgen. Ook als u in een arbeiderswoning woont of als bij uw erf een (stuk) erfsingel helemaal ontbreekt. U kunt hiervoor bij Landschapsbeheer Flevoland een aanvraag indienen.

Erfsingels belangrijk voor landschap en natuur
Erfsingels bepalen het landschap van de Noordoostpolder. Bovendien geven zij  beschutting aan mens, dier en de gebouwen op het erf. En de erfbeplantingen zijn voedsel en voortplantingsgebied voor vele vogels, kleine zoogdieren en insecten. Gemeente Noordoostpolder en Landschapsbeheer Flevoland vinden die waarden belangrijk. Daarom geven zij subsidie voor het behoud en herstel van de erfsingels. Dit is de derde keer in twintig jaar dat zo’n regeling wordt uitgevoerd.

Waarvoor kunt u subsidie krijgen?
Als u meedoet, krijgt u advies en een vergoeding voor het plantmateriaal.
Het advies is een dunningsadvies, een beplantingsadvies of een combinatie van deze twee. Als u het advies daarna uitvoert, krijgt u de kosten van plantmateriaal vergoed. Dat is een bedrag tot max. € 500,-- excl. BTW.

Waar kunt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden bij Rudy Brummelman van Landschapsbeheer Flevoland via 0320-294935 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.