Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

 

Landschapsbeheer Flevoland organiseert dit najaar voor liefhebbers weer een cursus om fruitbomen te leren snoeien. Zowel de theorie als de praktijk komt aan bod.

De cursus bestaat uit twee avonden theorie en twee ochtenden praktijk. De twee theorieavonden zijn op maandag 12 en 19 november. Deze worden gegeven op het Groenhorst College in Emmeloord  van 19.30  tot 22.00 uur. De praktijkochtenden zijn op zaterdagochtend 24 november en 15 december van 9.00 tot 13.00 uur. De locatie van de praktijklessen wordt nog nader vastgesteld.

Tijdens de cursus worden eerst de basisprincipes van het snoeien uitgelegd en oefenen de deelnemers het snoeien in de praktijk. Er is aandacht voor vormsnoei van jonge bomen, voor de reguliere onderhoudssnoei en voor het wegwerken van achterstallig onderhoud aan de fruitbomen.

Elke cursist ontvangt een uitgebreide cursusmap als naslagwerk.

Nadere informatie over deze cursus en de kosten vindt u hier. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland op het nummer 0320-294939. Aanmelden kan per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag vóór maandag 11 november. Voor vragen over de cursus kunt u terecht bij Rudy Brummelman.