Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

In november 2019 start Landschapsbeheer Flevoland weer met de succesvolle cursus snoeien van fruitbomen, voor iedereen die meer wil weten over de snoei van fruitbomen. De cursus omvat twee theorieavonden en twee praktijkochtenden. Met deze cursus krijgen deelnemers een goede basis om zelf fruitbomen te onderhouden.

Tijdens de cursus worden eerst de basisprincipes van het snoeien uitgelegd en oefenen de deelnemers het snoeien in de praktijk. Er is aandacht voor vormsnoei van jonge bomen, voor de reguliere onderhoudssnoei en voor het wegwerken van achterstallig onderhoud aan de fruitbomen.

Oud cursist, Egbert Koersen vertelt enthousiast. “Om meer van fruitbomen te weten te komen, heb ik een paar jaar geleden de cursus fruitboom snoeien van Landschapsbeheer gevolgd. En of je nu hoogstamfruit snoeit of veel kleinere bomen in de tuin, de praktijk van het snoeien is hetzelfde. Snoeien doet bloeien.” Hij legt uit “fruitbomen zijn best taai, je bent gauw te zuinig met snoeien. Vorig jaar heb ik uit een oude boom een hele dikke tak gezaagd, het leek wel een boom op zich. Je aarzelt om daar de zaag in te zetten, maar het resultaat was geweldig. De boom kreeg lucht in zijn kruin, dat is de bedoeling van snoeien”.

De twee theorielessen worden gegeven in Lelystad, op maandagavond 18 en 25 november van 19.30 tot 22.00 uur. De  praktijklessen vinden plaats op zaterdagochtend 30 november en 14 december van 9.00 tot 13.00 uur. Elke cursist ontvangt een uitgebreide cursusmap als naslagwerk. De kosten bedragen € 85 per persoon.

Voor vragen over de cursus kunt u terecht bij Rudy Brummelman, Landschapsbeheer Flevoland op het nummer 0320-294939. Aanmelden kan per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag vóór maandag 11 november.