Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Afgelopen zaterdag gingen 18 teams de strijd aan om de nationale titel ‘maaien met de zeis’. Onder veel belangstelling van het toegestroomde publiek streden zij op de Boer’n dag in Elspeet om de gouden strekel én de eer. In de zeer spannende finale versloeg het herenteam Fryske Walden nipt één van de sterke teams uit Elspeet. Bij de dames veroverde Groningen de 1e prijs. Landschapsbeheer Flevoland organiseerde, samen met twee collega organisaties, dit NK ‘maaien met de zeis’ voor de zevende keer.

De beide Flevolandse teams bereikten dit jaar helaas niet de finale. Het damesteam had dat ook niet verwacht. “Eén van ons heeft in haar jeugd wel gemaaid, maar daarna 50  jaar niet. Pas sinds enkele weken heeft zij weer een zeis in handen” vertelt één van de dames. “Als ook zij de slag weer helemaal te pakken heeft, hebben we alle hoop volgend jaar wel in de finale te komen”.

Het enthousiasme van de deelnemers was weer groot. Ze stralen liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit. Ook steeds meer jonge mensen pakken weer de zeis. Daardoor stijgt het aantal jongere deelnemers aan het NK ieder jaar.

De jury was lovend over het niveau van maaien dit jaar. ”De deelnemers maaien stuk voor stuk goed, daarom kijken we voor het toekennen van punten ook hoe het team als geheel maait. Zijn de bewegingen synchroon, wordt er op hetzelfde moment gestrekeld?”

Het gras stond er ondanks de droge zomer perfect bij, dankzij de inspanning van diverse Elspeetse vrijwilligers die tijdig voor beregening hebben gezorgd. Kortom, het NK in Elspeet was weer een mooie promotie voor het maaien met de zeis.
Bekijk het FILMPJE voor een leuke sfeerimpressie.

 

teams flevoland large
zeisrek large
dames maaiend large