Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Veel mensen vinden het leuk om te weten welke dieren in hun tuin zitten. Een groot deel van de bebouwde kom van Zeewolde bestaat uit tuinen. Door te onderzoeken wat daarin allemaal rondscharrelt, ontstaat een goed beeld welke (zoog)dieren er bijvoorbeeld in het dorp leven. Daarom start het project ‘Klik, wat loopt er in de tuin?’ na de zomer in Zeewolde. Zo’n onderzoek met wildcamera’s naar het gebruik van tuinen door met name vos en andere roofdieren was afgelopen jaren een succes in Lelystad en Almere. Reden voor gemeente Zeewolde om Landschapsbeheer Flevoland opdracht te geven om dit project ook in Zeewolde uit te voeren.

Zeewolde ligt midden in de natuur. Met behulp van een aantal groene zones is het centrum verbonden met de omliggende natuur. Dat betekent dat de natuur ons dorp binnen komt. Is dat ook te merken in uw tuin? Als Zeewoldenaar kunt u zich met uw tuin aanmelden. Groene tuinen zijn interessant voor dit onderzoek met wildcamera’s, maar heeft u relatief veel stenen in uw tuin? Dan roepen we u ook op om mee te doen! Wij willen namelijk ook graag meer inzicht krijgen in het verschil tussen het nachtleven in een ‘groene’ en een ‘versteende’ tuin.

Vanaf september wordt er elke week door Landschapsbeheer een week lang een aantal camera’s geplaatst in de tuinen. Waarnemingen van zoogdieren worden per tuin genoteerd in www.waarneming.nl, zodat deze data bij kunnen dragen aan het in kaart brengen van bijzondere natuur in Zeewolde. Uiteraard krijgt u achteraf ook te horen welke dieren er in uw tuin zijn gefilmd en krijgt u de leukste filmbeelden toegestuurd.

Ook benieuwd naar wat er in uw tuin rondscharrelt? En woont u in Zeewolde? Geef u snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kunnen in ongeveer 60 tuinen camera’s plaatsen. Meer informatie over het project in Almere en Lelystad vindt u op onze website www.landschapsbeheerflevoland.nl