Landschapsbeheer Flevoland

Nieuws

Langs de tulpenroute ligt het afwisselende Rivierduinpad. Op dit wandelpad loopt u tussen de bollenvelden, akkers en weilanden. Sinds deze maand is deze wandeling over boerenland nu ook te lopen via een interactieve smartphoneroute met veel informatie over wat u tegenkomt op deze route.

Het Rivierduinpad, één van de Kuierlatpaden, loopt over groenstroken die de vroegere oevers van de IJsseldelta markeren. Uit de opgegraven resten van de Swifterbantcultuur is gebleken dat hier vroeger de eerste boeren leefden. Dat geeft een bijzonder cachet aan dit pad over akkers en weilanden. Ook qua natuur is het Rivierduinpad méér dan de moeite waard. U loopt langs een ecologische verbindingszone, rietkragen, bollenvelden, plas-dras percelen met weidevogels, een paddenpoel en weilanden met koeien.

Na uw wandeling kunt u (in overleg) de melkveeboerderij van de familie De Kuiper bezichtigen. Alle informatie over deze wandeling en de app vindt u op www.opdekuierlatten.nl

Tulpen
Vanaf 14 april kunnen tulpenliefhebbers vanuit de auto, op de fiets en lopend genieten van de kleurrijke bloemenzee in de polder. Vanaf deze datum zijn gedurende drie weken vier autoroutes, vier fietsroutes en nog een (tijdelijke) wandelroute bewegwijzerd. Via het Rivierduinpad kunt u het hele jaar over boerenland wandelen.

Wilt u meer lezen over de 13 andere Kuierlatpaden? Kijk dan hier.