Landschapsbeheer Flevoland

Advies Bewoners en groen

Binnen de stadsranden kom je volop planten en dieren tegen. Van groene stadsparken tot bloemige natuurstroken, allemaal dragen ze bij aan de biodiversiteit van de stadsomgeving. De mens vaart er wel bij: groen ontstrest, nodigt uit tot buiten bewegen en creëert natuurlijke ontmoetingsplaatsen. Maar natuur in de stad biedt veel meer. Veel plekken in in de steden en dorpen in Flevoland kunnen véél groener. Een groene wijk of dorp draagt bij aan de biodiversiteit (meer variatie in dieren en planten) én is beter voorbereid op weersextremen als gevolg van klimaatverandering. Ken jij in je stad of dorp een plek die véél groener kan?
Landschapsbeheer staat klaar om jou als bewoner  met advies en kennis te helpen om jouw plek groenerte maken. Op zo’n manier dat er meer variatie komt in planten en dieren en de plek verkoeling biedt bij hitte, regenwater vasthoudt en bewoners de kans biedt om te bewegen, te recreëren en elkaar te ontmoeten. Wij helpen inwoners verder door initiatieven aan elkaar te koppelen en om de gemeente enthousiast te krijgen.
Heb je een groen initiatief ter versterking van het groen en de biodiversiteit in je eigen straat, wijk of dorp? Neem dan contact op één van onze medewerkers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij denken graag met je mee.

bloemen

20151107 6377 PJB Largevoorjaar heemtuin