Landschapsbeheer Flevoland

Activiteiten Op de Kuierlatten

 Onder de noemer 'Op de kuierlatten' zijn op initiatief van Flevolandse boeren al veertien verrassende wandelroutes over boerenerven, akkers en weides uitgezet. De routes zijn een aanrader voor wie graag buiten de gebaande paden banjert. Veel van de betrokken boeren hebben hun wandelroutes bovendien aangekleed met leuke extra's als een kaarsenmakerij, theeschenkerij, verkoop van eigen producten of bezichtiging van het boerenbedrijf. De Kuierlattenpaden bieden dus voor elk wat wils.

De meeste Op de kuierlatten wandelpaden zijn uitgezet met een herkenbare routemarkering van 'voetjes'.

Poelenpad


Het Poelenpad is het eerste interactieve Kuierlattenpad. Deze wandeling is niet bewegwijzerd met bordjes. U loopt de wandeling via een interactieve route op uw telefoon of tablet met veel extra informatie over de bezienswaardigheden onderweg.

Het Poelenpad biedt veel landschappelijke afwisseling in het buitengebied van Lelystad. De wandeling begint in de Groene Velden: buitenleven, biologische producten en duurzaamheid zijn hier de kernwoorden. De wandeling voert u soms door het bos, dan weer loopt u tussen de landerijen door met mooie vergezichten. En langs in totaal negen poelen, vandaar de naam Poelenpad. Libellen scheren hier over het water op zoek naar eten, amfibieën voelen zich thuis in het ondiepe water, dat in het voorjaar snel opwarmt. Het voormalig zanddepot voegt met de grote natuurlijke variatie, ontstaan door hoogteverschillen, wisselende waterstanden en kalkrijke grond een extra dimensie toe aan de wandeling. Hier kunt u, net als in het bos, tientallen orchideeën in bloei zien staan. Aan het eind van uw tocht kunt u genieten van al het leuks en lekkers wat de Groene Velden u bieden. 
Zin om het Poelenpad te verkennen? Download de route hier. U kunt de route ook uitprinten.

 

 

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.