Landschapsbeheer Flevoland

Activiteiten Cursussen en excursies

In november 2020 start Landschapsbeheer Flevoland weer met de cursus snoeien van fruitbomen. De cursus bestaat uit vier lessen: twee avonden theorie en twee ochtenden praktijk.

Oud cursist, Egbert Koersen vertelt enthousiast. “Om meer van fruitbomen te weten te komen, heb ik 2 jaar geleden de cursus fruitboom snoeien van Landschapsbeheer gevolgd. En of je nu hoogstamfruit snoeit of veel kleinere bomen in de tuin, de praktijk van het snoeien is hetzelfde. Snoeien doet bloeien.” Hij legt uit “fruitbomen zijn best taai, je bent gauw te zuinig met snoeien. Vorig jaar heb ik uit een oude boom een hele dikke tak gezaagd, het leek wel een boom op zich. Je aarzelt om daar de zaag in te zetten, maar het resultaat was geweldig. De boom kreeg lucht in zijn kruin, dat is de bedoeling van snoeien”

De twee theorielessen worden gegeven in Lelystad, op maandagavond .................. van 19.30 tot 22.00 uur. De  praktijklessen vinden plaats op zaterdagochtend ........... van 9.00 tot 13.00 uur. De locatie van de praktijklessen wordt nog bekend gemaakt.

Tijdens de cursus staan de basisprincipes van het snoeien centraal. Daarbij is er aandacht voor de begeleidingssnoei van jonge bomen, reguliere onderhoudssnoei en het wegwerken van achterstallig onderhoud aan fruitbomen.

Aan de deelname zijn kosten verbonden: €85,=. Een uitgebreide cursusmap is bij de prijs inbegrepen.

U kunt voor vragen en voor aanmelding contact opnemen met Rudy Brummelman, Landschapsbeheer Flevoland, 0320-294939 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20150307 114606