Landschapsbeheer Flevoland

Activiteiten Cursussen en excursies

Biodiversiteit in eigen omgeving

We bieden regelmatig  interactieve online lezingen aan over diverse dier- en plantensoorten en tips wat je zelf in je eigen woonomgeving kunt doen om de biodiversiteit te vergroten. 

woensdagavond  26 januari Onderhoud poel 
woensdagavond 23 maart Roofvogels in Flevoland

We zien je aanmelding voor de lezingen graag tegemoet via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

kerkuil aangezicht largeRoofvogels en uilen in Flevoland. Harold Boer van Landschapsbeheer neemt je kort en bondig mee in de wereld van deze fascinerende vogels.  Welke roofvogel vliegt daar? wat zit daar op dat paaltje? van welke uil is die braakbal? Waar kan je op letten om snel soorten te herkennen of juist uit te sluiten? In zijn vrije tijd is harold actief bij de Roofvogelwerkgroep Noordoostpolder.

Onderhoud van een poel

Voorkomen moet worden dat de poel te veel begroeid raakt, de sliblaag te dik wordt of dat het poelmilieu door externe oorzaken wordt benadeeld. Een vuistregel is dat het water van een poel voor ongeveer dertig procent bedekt mag zijn met water- en moerasplanten. Dan is het tijd om in te grijpen. Wacht je langer, dan wordt de ingreep een te grote verstoring. Ook is het belangrijk om de poel niet helemaal te schonen. De kikkers, padden en salamanders moeten voldoende dekking houden anders heeft de reiger vrij spel. Mocht je tips willen hoe dit aan te pakken, geef je dan op voor deze online lezing.