Landschapsbeheer Flevoland

Activiteiten Cursussen en excursies

Biodiversiteit in eigen omgeving

We bieden regelmatig  interactieve online lezingen aan over diverse dier- en plantensoorten en tips wat je zelf in je eigen woonomgeving kunt doen om de biodiversiteit te vergroten. 

Woensdagavond 2 maart: Reuzenberenklauw en andere exoten
Wat is het verschil tussen de inheemse en de reuzenberenklauw? Welke andere exoten groeien hier nog meer in het Flevolandse landschap? Is het erg dat er exoten zijn? En hoe kunnen wij het beste omgaan met deze nieuwe bewoners? Petra Borsch geeft deze lezing. Zij is bij Landschapsbeheer al vele jaren bezig met ecologisch groenbeheer en in Lelystad begeleidt zij vrijwilligers die meehelpen om de reuzenbereklauw te bestrijden.

Woensdagavond 9 en 16 maart: Zoogdieren in Flevoland
Wist u dat je aan een zwemmende bever kunt zien of het een jonge of een volgroeide bever is? Maar is het wel een bever die daar zwemt of misschien toch een muskusrat? En wist u dat otterspraints (poep) naar vers gemaaid gras ruiken met een vleugje vis? Hoe zie je het verschil tussen een boommarter en een steenmarter? Dit soort interessante en soms grappige zaken komen aan bod, verdeeld over 2 avonden in de lezing van Petra Borsch.

Woensdagavond 23 maart: Roofvogels in Flevoland
Harold Boer, medewerker van Landschapsbeheer geeft deze lezing. Naast zijn werk is hij als vrijwilliger actief bij de Werkgroep Roofvogels Noordoostpolder. Tijdens de lezing vertelt Harold u graag over wat roofvogels voor hem betekenen en bespreekt hij de meest voorkomende soorten.
 

Op dinsdag 24 mei om 19.30 uur: Online lezing over de kleine marterachtigen in Flevoland. De lezing zal ingaan op de levenswijze van de wezel, bunzing en hermelijn. En er zal aandacht zijn over hoe het habitat verbeterd kan worden voor deze soorten. Ook zullen er tips gegeven worden hoe je zelf onderzoek kunt doen met een wildcamera. Tijdens de presentatie is er bovendien ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen.  

De lezingen beginnen om 19.30 uur. Tijdens de presentaties is er ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen. U kunt zich voor de lezingen aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Per mail wordt een inlogcode toegestuurd die op de avond zelf toegang geeft tot de lezing. Graag uiterlijk één dag van tevoren aanmelden.