Landschapsbeheer Flevoland

Activiteiten Cursussen en excursies

Planten en dieren, hun omgeving en de relatie met ecologisch beheer.

3 pullen in de hand.foto A.Kant LargeWeidevogels zijn kenmerkend voor Nederland. Kievit, grutto, tureluur en scholekster zijn wel de bekendste soorten. Ieder voorjaar laten ze zich nadrukkelijk zien en horen boven de velden tijdens hun prachtige baltsvluchten. Ook in Flevoland komen ze voor, echter in lagere dichtheden dan bijvoorbeeld in de veenweidegebieden in Nederland.
Flevoland bestaat overwegend uit akkerland en daar broeden onze Flevolandse weidevogels dan ook veelvuldig. Op plekken langs de dijken waar veel kwel voorkomt, zijn de hoogste dichtheden te vinden. 
Op deze informatieavond zal Jan Nagel een toelichting geven over de stand van zaken betreffende de weidevogels in Flevoland. Hij vertelt je graag over het leven van de weidevogels, welke problemen de vogels tegenkomen en welke beschermmaatregelen geboden kunnen worden.

rugstreeppad adult

 Rugstreeppadden ontwaken in april overal in Flevoland. In Europa is deze Rode lijstsoort zeldzaam, maar in de polder hoor je de paddenmannen al van grote afstand roepen in de poelen. Tijdens deze avond krijg je informatie over de leefomgeving en het  voedselzoekgedrag van de rugstreeppadden, de noodzakelijke bodem en (pionier)begroeiingen.


Landschapsbeheer Flevoland organiseert voorjaar 2020 diverse informatieavonden waarbij specifiek wordt ingegaan op de leefwijze van deze dieren en hun omgeving. Zo kan een ieder het deze dieren naar de zin maken om ze beter te kunnen beschermen.


 

Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Na opgave volgt de exacte locatie, afhankelijk van het aantal deelnemers.